resurseumaneaac
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Documentatia necesara pentru decontare

2 participanți

In jos

Documentatia necesara pentru decontare Empty Documentatia necesara pentru decontare

Mesaj  andrea ianovici Vin Dec 10, 2010 9:35 am

In urma promovarii examenului de absolvire de catre beneficiarul programului de formare profesionala, art. 102 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 377/2002, respectiv art. 58 din Hotararea Guvernului nr. 174/2002, stabilesc documentele care trebuie prezentate de angajator agentiei pentru ocuparea fortei de munca in vederea decontarii cheltuielilor aferente formarii profesionale a absolventilor:

1) Tabel nominal cu absolventii de invatamant care au urmat o forma de pregatire profesionala organizata de angajator in baza art. 84 alin. (1) din Legea nr. 76/2002, si au promovat examenul de absolvire.

Modelul acestui tabel este prevazut in cadrul anexei nr. 18 la Hotararea Guvernului nr. 174/2002.

2) Certificatul de calificare profesionala sau certificatul de absolvire a cursului de formare profesionala, in copie.

In functie de modelul acestui certificat, agentia pentru ocuparea fortei de munca va analiza daca ati contractat programul de formare profesionala pentru absolvent cu un furnizor de formare autorizat. Astfel, certificatele de calificare profesionala sau de absolvire cu recunoastere nationala sunt imprimate-tip ce beneficiaza de elemente de securizare specifice, modelul lor fiind prevazut in cadrul anexelor nr. 4, respectiv nr. 5, la Hotararea Guvernului nr. 522/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

3) Devizul cheltuielilor pe cursant.

Care este termenul in care puteti solicita agentiei pentru ocuparea fortei de munca decontarea cheltuielilor de formare profesionala ale absolventilor, potrivit dispozitiilor art. 84 alin. (2) din Legea nr. 76/2002?

Avand in vedere faptul ca legea nu prevede un termen special in interiorul caruia angajatorul sa poata solicita decontarea acestor sume, se va aplica termenul general de prescriptie de 3 ani, stabilit prin dispozitiile art. 3 din Decretul nr. 167/1958 privind
prescriptia extinctiva.

Acest termen de prescriptie va incepe sa curga de la data la care ati fi putut solicita decontarea cheltuielilor de formare profesionala agentiei pentru ocuparea fortei de munca, asa cum rezulta din dispozitiile art. 7 alin. (1) din Decretul nr. 167/1958.

O ultima problema pe care dorim sa o aducem in discutie in contextul formarii profesionale a absolventilor este legata de obligatia angajatorului de a incheia un act aditional cu angajatul care beneficiaza de stagiul de formare profesionala.

Astfel, art. 193 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii stabileste faptul ca drepturile si obligatiile partilor, durata formarii profesionale, precum si orice alte aspecte legate de formarea profesionala vor face obiectul unui act aditional la contractul individual de munca.
|n acest act aditional puteti stipula obligatia absolventului de a nu avea initiativa incetarii raporturilor de munca o anumita perioada de timp de la data absolvirii cursurilor.




andrea ianovici

Mesaje : 44
Data de inscriere : 03/12/2010

Sus In jos

Documentatia necesara pentru decontare Empty Re: Documentatia necesara pentru decontare

Mesaj  Admin Vin Dec 10, 2010 10:32 am

De ce documentatie avem nevoie pentru decontarea cheltuielilor cu formarea profesionala?

Admin
Admin

Mesaje : 21
Data de inscriere : 03/12/2010

https://resurseumaneaac.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum